Haber

Hasanpaşa Köftesi Tarifi! MasterChef Hasanpaşa Köftesi nasıl yapılır?

Hasanpaşa Köftesi, ağız sulandıran kıvamıyla özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki Hasanpaşa Köftesi nasıl yapılır? Hasanpaşa Köftesi Nedir? Hasanpaşa Köftesi nasıl yapılır, Hasanpaşa Köftesi yapılırken nelere dikkat edilmelidir? MasterChef’te Hasanpaşa Köftesi yapıldı, klasik Hasanpaşa Köftesi rezidansta yapıldı! İşte en lezzetli Hasanpaşa Köftesi!

HASANPAŞA KÖFTE TARİFİ!

İÇİNDEKİLER:

Patates püresi için:

500 gr patates

50 ml sıvı krema (veya süt)

10 gr tereyağı

4 porsiyon Kiri (veya gülen inek) tipi peynir

zeytinyağı çiseleme

tuz biber

Köfte için:

400 gr kıyma

1 soğan

1 C yemek kaşığı galeta unu

1 yumurta

kırmızı biber salçası

Birkaç taze maydanoz yaprağı

Birkaç taze fesleğen yaprağı

Bir tutam kimyon ve kişniş

tuz biber

Domates sosu için:

4 domates

2 diş sarımsak

1 soğan

1 C yemek kaşığı domates salçası

Bir tutam kurutulmuş fesleğen

Bir tutam pul biber tozu

Bir tutam kimyon ve kişniş

1 C yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLIK :

Fırınınızı önceden 200°C’ye ısıtın.

İlk önce köfteleri hazırlayın. Bir salata kasesinde kıymayı ince kıyılmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber ve baharatlarla karıştırın.

Malzemeler birbiriyle iyice karışana kadar birkaç dakika iyice karıştırın.

Toplar oluşturun ve başparmağınızı ve işaret parmağınızı kullanarak ortada bir tür “delik” kazıyın (püreyi koymak için).

Bunları bir fırın tepsisine yerleştirin.

İkinci olarak domates sosunu hazırlayın. Domates sosu için belirtilen tüm malzemeleri tek tek blendera ekleyin.

Her şeyi karıştırın ve sosu bir tencereye koyun.

Sosu azalıncaya kadar kısık ateşte pişmeye bırakın.

Üçüncüsü patates püresini hazırlayın. Patatesleri soyup yıkayarak ve modüllere ayırarak başlayın.

Bunları büyük bir tencerede kaynayan tuzlu suda pişirin.

Kaynayıp yumuşadıktan sonra patatesleri ezip kalan malzemeleri ekleyin.

Dördüncüsü, montaj ve pişirme işlemine devam edin. Püreden toplar yapın ve bunları kıymadaki “deliklerin” ortasına yerleştirin. Daha fazla estetik için ilave yivli ağızlı bir buzlanma torbası kullanabilirsiniz. Aksi halde sorun yok.

Fırın kabına domates sosunuzu dökün.

Köfteleri bir tabağa koyun ve üzerine rendelenmiş peynir veya galeta unu serpin.

Önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 25-30 dakika, patates püresi kahverengileşinceye kadar pişirin.

Fırından çıkarıp köftelerin üzerine domates sosu serpin ve yeşil salata eşliğinde sıcak olarak afiyetle yiyin.

Afiyet olsun !!!

haber-hocalar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu