HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Zeytinburnu’ndaki kongrede konuştu
Özgür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “İttifak olmasa da seçimlere hazırlanıyoruz. Sanki seçimlere tek başımıza girecekmişiz gibi çalışmalarımız devam ediyor. Ama bu ‘ittifaklara kapı’ anlamına gelmiyor” Kapanır, ittifaklar biter’. Mümkünse, “Şartlar elverirse ittifaklar olur ve olur.” dedi.
Yapıcıoğlu, partisinin Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen 4. Olağan İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 Genel Seçimleri’nde yeniden lider seçilmesini, mecliste temsil imkânı sağlanmasını ve Meclis’te temsil imkânı sağlanmasını istediğini söyledi. Millet İttifakının Meclis’te seçilmesini sağlayın. Çoğunluğu kazanmak da dahil olmak üzere üç hedefine de ulaştıklarını söyledi.
Seçim sürecinde milleti birbirine karşı kışkırtmaya çalışanların bulunduğunu belirten Yapıcıoğlu, seçimi kaybeden ana muhalefet partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HÜDA PAR için “Görüşlerine katılmıyoruz” dedi. ama bu bize onları düşmana çevirme hakkını vermez.” Formda gazetecilere açıklama yaptığını belirtti.
Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasına ilişkin, “Umarım samimidir.” Değerlendirmesini yapan Yapıcıoğlu, “Hiçbir siyasi partinin, HÜDA PAR dahil başka bir siyasi partiden meşruiyet araması gibi bir durum söz konusu değil. Elbette bizim diğer siyasi partiler gibi başka bir siyasi partinin onayına ihtiyacımız yok. Bizim elimizde yok. Meşruiyet konusunda herhangi bir endişemiz yok ve bunda ısrar ediyoruz. “Siyaset meşru alan içerisinde yapılmalı.”
Yapıcıoğlu, partisinin gücünü milletten alan, milletin değerlerini savunan bir siyasi hareket olduğunu kaydetti.
31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde neredeyse tüm siyasi partilerin gözünün İstanbul’da olacağının altını çizen Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:
“‘İstanbul’un bir 5 yıl daha kaybetmemesi lazım’ diyoruz. Yerel yöneticiler, yerel yönetimlerin başındaki kişiler, yerel yönetimlere seçilmiş kişiler de elbette siyasi kişilikleri gereği siyasi sorunlarla ilgileniyorlar. Yerel yöneticiler yerel siyaset ve yerel hizmet yapmalı, kendi şehirlerinden ayrılıp ülkelerine hizmet etmeliler.” Umarım İstanbul halkı, sürekli karşı tarafta dolaşan, yönettiği şehrin sorunları dışında her meseleyle ilgilenen, kendi şehrini kayıtsız bırakan veya hep erteleyen yöneticilerin o şehre bir hayır gelmediğini göreceklerdir. Bu sorunların çözümü.”
Yerel seçimlere ittifak halinde mi yoksa ayrı ayrı mı girecekleri konusundaki soruları netleştirmek istediğini belirten Yapıcıoğlu, “Biz her türlü olasılığa hazırız. İttifak olmasa da seçime hazırız. Çalışmalarımız devam ediyor. Seçimlere tek başımıza gireceksek, ancak bu ittifaklara gireceğimiz anlamına gelmiyor.” “Bu ‘kapılar kapandı, ittifaklar bitti’ anlamına gelmiyor. Mümkünse, koşullar uygunsa ittifaklar olur ve olur.” dedi.
“İsteyen çocuğunu karma okula göndersin”
Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıflarda eğitim-öğretim yılının yarın başlayacağını hatırlatan Yapıcıoğlu, karma eğitim uygulamasına son verilmesi yönündeki taleplerinin de çarpıtıldığını söyledi.
Yapıcıoğlu, “Karma eğitim dayatmayın diyoruz. Dileyen anne-baba kızını kız okuluna, oğlunu da erkek okuluna gönderebilir. Bu bir haktır. Dileyen çocuğunu kız okuluna göndersin. karışık Okul.” İfadelerini kullandı.
Eğitimde reformdan ziyade devrime ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Yapıcıoğlu, ilköğretimin devlet okullarında parasız olduğunu anlattı.
Yapıcıoğlu, köylerde kapatılan okulların olması durumunda öğrencilerin başka okullara nakledilme masraflarını Milli Eğitim Bakanlığı’nın karşıladığını, şehirlerdeki hizmet fiyatları ile öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarının da ücretsiz olarak dahil edilmesini istediklerini belirtti. eğitim.
2012’den bu yana parti programında yazdıkları bağımsız başlıklardan birinin “yeni anayasa” ve “millet iradesi” olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, 1982 askeri cunta anayasasının yürürlükteki maddelerinin üçte ikisinden fazlasının bu anayasaya uygun olduğunu ifade etti. değiştirildiğini ve herkesin bu anayasanın değişmesini istediğini söyledi.